Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Απενεργοποιημένα όλα τα μέσα εντοπισμού και επικοινωνίας έχει το πλοίο CAPE RAY, μέσα στο οποίο γίνεται... η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, όπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πλοία που το συνοδεύουν μαρτυρούν το στίγμα του το οποίο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Συγκεκριμένα όπως γράφει το Κουτί της Πανδώρας το πλοίο SN FEDERICA, που ακολουθεί το CAPE RAY, βρίσκεται σταθμευμένο περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου, ενώ η ταχύτητά του είναι σταθερά 0,6 με 1 κόμβο. Επιπλέον το SN FEDERICA δεν έχει δηλώσει καν λιμάνι προορισμού, ενώ βρίσκεται στο σημείο από τις 5 Ιουλίου.

Η τελευταία γνωστή τοποθεσία του CAPE RAY ήταν πριν από 5 ημέρες, στις 3 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιούσε τον περίπλου της Αφρικής, με προορισμό τη Μεσόγειο, μέσω Γιβραλτάρ.
Εκτός του SN FEDERICA, επισημαίνει το δημοσίευμα, στην περιοχή έπλευσε το TRITON LEADER, το οποίο πραγματοποίησε πολύωρη στάση, όπως φαίνεται από την πορεία του, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το SN FEDERICA. Αυτή τη στιγμή, το TRITON LEADER βρίσκεται ανάμεσα από Λέσβο και Σκύρο, με προορισμό την Τουρκία.

Την ίδια ώρα όπως μετέδωσε το γερμανικό ARD, η Γερμανία απέσυρε τα πλοία της από την περιοχή, καθιστώντας την υδρόλυση καθαρά αμερικανική υπόθεση. Η φρεγάτα AUGSBURG απέπλευσε χθες και βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο Γιβραλτάρ, έπειτα από μια στάση πιθανόν για ανεφοδιασμό στην Κατάνια της Σικελίας, ενώ το RHOEN βρισκόταν μέχρι χθες στην περιοχή. Σήμερα φαίνεται πως ακολουθεί την ίδια διαδρομή με το AUGSBURG.
Ακόμη, στην περιοχή πλέουν δύο αγνώστου ταυτότητας πλοία, ένα μάλλον καταδρομικό, με σημαία Αντίγουας Μπαρμπούντας, το οποίο έπλεε με 85 κόμβους περιμετρικά της Κρήτης, και ακόμη ένα γερμανικό (μαρκαρισμένο με συνεχή κόκκινη γραμμή, δίπλα στο RHOEN). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας, και τα δύο αυτά πλοία έπαψαν να δίνουν στίγμα.

enet.gr Κουτί της Πανδώρας