Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΞΑΣ: Ο ΔΡ. ΜΕΝΓΚΕΛΕ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ;

Επιστήμονες στο Τέξας, δίνουν το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσουν τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιατρική έρευνα (πειράματα)

Η μετάφραση έγινε από την Μαργαρίτα Αργυριάδου, μέλος της ΣΕ του Κινήματος Δεν Πληρώνω
Φωτογραφία – οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων περιμένουν στη σειρά για να μεταφερθούν στη Μονάδα Έρευνας σε Ανθρώπους.
( Sutton County , Τέξας ) - Εκατοντάδες βίαιοι και επιθετικοί  δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, ... μεταφέρονται από πολλαπλά σωφρονιστικά ιδρύματα όλου του Τέξας σε εξειδικευμένο ιατρικό ερευνητικό κέντρο, όπου θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ως υποκείμενα σε ιατρικά πειράματα και δοκιμές .
Σε μια τολμηρή κίνηση του το Κογκρέσο του Τέξας ψήφισε ένα νομοσχέδιο στις αρχές Οκτωβρίου για να δώσει στους ερευνητές την άδεια να χρησιμοποιήσουν τους πιο βίαιους, επιθετικούς και υπότροπους σε έγκλημα του σεξ ως τα πρώτα ανθρώπινα υποκείμενα σε κλινικές έρευνες επιστημονικής...
αιχμής.
Η εγκατάσταση για τα πειράματα αυτά, που βρίσκεται στην κομητεία Sutton, είναι φημισμένη ως υπεύθυνη για την ανάδειξη της ιατρικής έρευνας στο μελλοντικό κρίσιμο επίπεδο. Αρκετοί ερευνητές αξιοποιούν το ταλέντο τους σε πράξη. Έχοντας την ευκαιρία να ‘’συνεργαστούν’’ με ανθρώπινα υποκείμενα οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν εξελιγμένες νέες θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις που τελικά θα σώσουν  ζωές.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εγκατάσταση και τους στόχους του, μια ομάδα ανθρώπων εξέφρασαν την αποστροφή τους για το πρόγραμμα ισχυριζόμενοι ότι ήταν απάνθρωπο και ανήθικο να χρησιμοποιούν τους ανθρώπους στην έρευνα παρά τη θέλησή τους, ανεξάρτητα από τα εγκλήματά τους.
Ο  βιολόγος Andre Μπορντό ο οποίος θα είναι και ο  διευθυντής του προγράμματος είπε :
‘’Με το νέο αυτό πρόγραμμα οι παραβάτες θα είναι τουλάχιστον σε θέση να παρέχουν κάτι που να έχει αξία για την κοινωνία ... "
‘’Αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν διαπράξει φρικτά εγκλήματα και δεν έχουν δείξει καμία πιθανότητα να είναι δεκτικοί σε κάθε είδους αποκατάσταση ή θεραπεία. Στους φορολογούμενους κοστίζει εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να καταδιώξουν, καταδικάσουν και να στεγάσουν αυτούς τους εγκληματίες. Είναι οι άνθρωποι που δε συμβάλλουν σε απολύτως τίποτα στην κοινωνία, εκτός από τον πόνο και την αγωνία που τα θύματά τους πρέπει να υπομείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Πραγματικά, δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη διαδικασία. Με το νέο αυτό πρόγραμμα, οι παραβάτες θα πρέπει τουλάχιστον να είναι σε θέση να παρέχουν κάτι που να έχει αξία για την κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί βλέπουν αυτό ως μια σκληρή και ασυνήθιστη λύση, αλλά η πλειοψηφία των πολιτών έχει συμφωνήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποσυρθεί από τα βασικά δικαιώματά τους όπως το να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, από τη στιγμή που επέλεξαν να διαπράξουν τα εγκλήματά τους . "
Κάποιοι άλλοι πολίτες ενθουσιάστηκαν με την απόφαση αυτή, καθότι  πολλοί από αυτούς υπήρξαν πρώην θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους κατάδικους που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα .
Χαρακτηριστικά η Karen Kennedy σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου  " Αυτό μου δίνει πραγματικά μια πλήρη αίσθηση του κλεισίματος’’. Η Karen είχε πέσει θύμα επαναλαμβανόμενων βιασμών το 1992, από τον δράστη που ήταν τώρα να μεταφερθεί στο ινστιτούτο .  Και συνέχισε : ‘’Είμαι χαρούμενη  που ο ίδιος ποτέ δεν θα είναι σε θέση να βλάψει πια παιδιά . Είναι πολύ καλό ότι τώρα διατίθεται για καλό σκοπό . Οποιαδήποτε ταλαιπωρία που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά τη διαδικασία , φυσικά, είναι ένα μπόνους’’,  πρόσθεσε με ένα σαδιστικό χαμόγελο ...
Μετάφραση από http://nationalreport.net/
..........................................................
"Το λούστρο του πολιτισμού της κοινωνίας, θεωρεί τη στέρηση της ελευθερίας ως τρόπο σωφρονισμού αλλά και ως φόβητρο για αποτροπή τέλεσης περαιτέρω εγκλημάτων."
 Ο σωφρονισμός κατά την ετυμολογία του, ορίζεται ως η  βελτίωση της διαγωγής ενός ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, με επιβολή κάποιας ποινής συνήθως με τη στέρηση της ελευθερίας του. Το αυθαίρετο σύστημα ‘’σωφρονισμού’’ ενός πολίτη, δεν  απέχει από την κυρίαρχη ιδεολογία της ευρέως εγκαθιδρυμένης πρακτικής για τη μεγιστοποίηση του κέρδους από την επιχείρηση – κράτος, με μία ακόμη φορά να προασπίζει απροκάλυπτα τα συμφέροντα του αδερφού κεφαλαίου, με τίμημα τον άνθρωπο.