Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σάλος για τα κλουβιά κατά των αστέγων που στήθηκαν σε παγκάκια

klouvia1 27-12-2014
Η δεξιά πτέρυγα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ανγκουλέμ στη νοτιοδυτική Γαλλία, έχει συγκεντρώσει τα πυρά της οργής Γάλλων πολιτών γιατί εκδίωξε τους άστεγους από το κέντρο της πόλης εγκαθιστώντας κλουβιά που καλύπτουν πλήρως τα παγκάκια της κεντρικής πλατείας...

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος ασφαλείας του δήμου, Ζοέλ Γκιτόν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα παγκάκια «χρησιμοποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά από άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ σε τακτική βάση» και υποστήριξε ότι η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με τους τοπικούς εμπόρους, οι οποίοι παραπονέθηκαν για απειλητική συμπεριφορά που οδηγεί μακριά από τα καταστήματα τους πελάτες.

Τα παραπάνω επισημαίνει το Russia Today αναφερόμενο στην «χριστουγεννιάτικη» κίνηση του δημάρχου, Ξαβιέ Μπονφόν να βάλει σε κλουβιά παγκάκια της πλατείας ώστε να αποκλείσει την πρόσβαση σε άστεγους και αλκοολικούς.

Μια ενέργεια που προκάλεσε αντιδράσεις από κατοίκους της συγκεκριμένης Γαλλικής πόλης αλλά και ολόκληρης της Γαλλίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την εισήγηση για την τοποθέτηση των κλουβιών στα παγκάκια έκαναν οι έμποροι της πόλης που θεωρούν ότι οι άστεγοι κατέστρεφαν την εορταστική ατμόσφαιρα της περιοχής όπου βρίσκεται η αγορά της Ανγκουλέμ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εμπόρων της Ανγκουλέμ, Τιερί Κουρμόν προσπάθησε να δικαιολογηθεί, και έριξε την ευθύνη στους πολίτες, λέγοντας: «Οι πελάτες μας διαμαρτύρονταν ότι δεν αισθάνονταν ασφαλείς, σε όλα τα καταστήματα η κίνηση έχει πέσει».

klouvia2 27-12-2014


Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων συνεργεία έφραξαν τα παγκάκια βάζοντας τα σε κλουβιά.

klouvia3 27-12-2014

Τα παράπονα των κατοίκων σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάσταση που έλαβε το θέμα σε όλη τη Γαλλία ανάγκασε το δήμαρχο της Ανγκουλέμ να διευκρινίσει ότι η κίνηση αυτή δεν είχε να κάνει με τους άστεγους αλλά μόνο με τους αλκοολικούς.... (??)

klouvia4 27-12-2014

Ο δήμαρχος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι στη συνέχεια τα κλουβιά θα γεμίσουν με πέτρες σε μια καλλιτεχνική παρέμβαση που θα αναδεικνύει τον χαρακτήρα της περιοχής, τονίζοντας ότι μόνο εννιά παγκάκια μπήκαν σε κλουβιά από την πλατεία, από τα 30 συνολικά που βρίσκονται εκεί.