Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Έκλεβαν και τεμάχιζαν γαϊδούρια στη Ρόδο

Σε δίκη παραπέμπονται τρία άτομα στη Ρόδο, τα οποία κατηγορούνται ότι έκλεβαν και τεμάχιζαν γαϊδούρια.
 
Καταγγελίες ότι πωλούσαν το κρέας τους ως μοσχαρίσιο.
 
Για ζωοκλοπή κατ' εξακολούθηση και ζωοκτονία ...με τη χρήση βίας κατ΄εξακολούθηση κατηγορούνται δύο αδέρφια, ηλικίας 36 και 31 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια περίεργη υπόθεση κλοπής και τεμαχισμού γαϊδουριών στη Ρόδο. 
 
Στο σκαμνί πρόκειται να καθίσει και ένας 32χρονος, για απλή συνέργεια στην ζωοκλοπή.

Και οι τρεις πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων μετά από βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Μάρτιο του 2013.
 

Κάτοικοι διάφορων περιοχών του νησιού κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι άγνωστοι τους έκλεψαν πρόβατα, κατσίκια και γαϊδούρια, ορισμένα εκ των οποίων τα έσφαξαν, αφαιρώντας μέρη του σώματός τους.
 

Λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες, οι αρχές συνέλαβαν τον 36χρονο και τον 31χρονο, καθώς στο αυτοκίνητο τους βρίσκονταν δύο γαϊδούρια, τα οποία είχαν κλαπεί ενώ σε αγρόκτημα που διατηρούσαν βρέθηκαν πεταμένα διάφορα μέλη γαϊδουριών.
 

Οι δύο συλληφθέντες στην απολογία τους παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν τα δύο γαϊδούρια, τα οποία θα τους βοηθούσαν σε αγροτικές εργασίες αλλά αρνήθηκαν την ζωοκτονία.
 

Να σημειωθεί ότι οργάνωση για τη διάσωση των ζώων που λειτουργούσε στη Ρόδο είχε καταγγείλει μέσω διαδικτύου ότι τα δύο αδέρφια πωλούσαν το γαϊδουρινό κρέας ως μοσχαρίσιο. Η προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που είχε παραγγείλει ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ακόμα εκκρεμεί.
 

Η περιφέρεια, ωστόσο, είχε ανακοινώσει ότι από τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία, δεν είχε προκύψει ότι τα συγκεκριμένα άτομα έσφαξαν και διέθεσαν κρέας όνων σε κρεοπωλεία του νησιού ενώ οι κρεοπώλες της Ρόδου είχαν αφήσει υπονοούμενα για συμφέροντα που κρύβονταν πίσω από τις καταγγελίες της οργάνωσης.



Πληροφορίες από dimokratiki.gr