Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Χειρουργήθηκε με επιτυχία η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Κομοτηνή

Από τον κτηνίατρο Σεραφείμ Παπαδημητρίου χειρουργήθηκε χθες η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε βάναυσα στο Θρυλόριο της Κομοτηνής στις 6 Φεβρουαρίου.

Το ζώο μεταφέρθηκε την Κυριακή στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης καθώς η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή και τα εκτεταμένα τραύματα στο κεφάλι απαιτούσαν ειδική αντιμετώπιση.



Με διαλυμμένη τη γνάθο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Καστή αρχικά....






Η σκυλίτσα έφερε πέντε κατάγματα στην άνω γνάθο και τέσσερα στην κάτω. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους θεωρείται πιθανότερο να κακοποιήθηκε και να χτυπήθηκε επανειλημμένα με κάποιο σίδερο και όχι φτυάρι όπως αρχικά είχε ειπωθεί.





Σύρμα και δεκάδες ράμματα για να κρατηθεί η γνάθος.


Ο κ. Παπαδημητρίου όπως θα βλέπετε και στις φωτογραφίες – που δείχνουν το μέγεθος των τραυμάτων – προχώρησε σε δέσιμο των γνάθων με σύρμα και με συνθετική ρητίνη. Ενώ στην κάτω γνάθο προχώρησε σε οστεοσύνθεση καθώς είχαν συνθλιβεί τα κόκκαλα στο στόμα του ζώου.

Η σκυλίτσα – η Αθηνά – ξύπνησε μετά το δύσκολο χειρουργείο και σήμερα όπως μας εξήγησε η Φιλοζωική Κομοτηνής παρά τον τεράστιο πόνο του υπομονετικά έγλυφε την κονσέρβα που το έδωσαν για να φάει.


Με συνθετική ρητίνη έγινε η οστεοσύνθεση.

Ο δράστης αυτού του εγκλήματος δεν έχει κατονομαστεί από τους κατοίκους του Θρυλόριου. Θυμίζουμε ότι την Φιλοζωική Κομοτηνής κάλεσε μια γυναίκα που είδε το ζώο αιμόφυρτο να τρέμει έξω από το καφενείο του χωριού. Όταν οι φιλόζωες έφτασαν επί τόπου ρώτησαν τους θαμώνες του καφενείου τι έχει συμβεί το μόνο που βρήκαν να πουν είναι ότι το σκυλί έτρωγε κότες!




Ο κτηνίατρος σοκαρίστηκε βλέποντας τα τραύματα του ζώου.

Η σκυλίτσα αρχικά μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο της Εριφύλης Καστή για τις πρώτες βοήθειες ώστε να σταματήσει η ακατάσχετη αιμορραγία. Και αφου επιβίωσε μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη. Καταγγελία γι’ αυτό το έγκλημα κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλαγανής.

Η σκυλίτσα σήμερα.





Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε στα έξοδα της μικρής Αθηνάς μπορείτε να καταθέσετε χρήματα εδώ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5357-063767-283

IBAN GR 4701723570005357063767283

BIC: PIRBGRAA

Όνομα δικαιούχου: Δημοσθένους Έλενα

Paypal straykomotinis@gmail.com