Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου - Δεν αρκούν οι επετειακές ημερίδες

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

της Αχιλλεοπούλου Ιωάννας, Νοσηλεύτριας ΤΕ, Μέλους του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης του  Κινήματος Δεν Πληρώνω


Άλλη μια χρονιά που χάνονται χιλιάδες αθώες παιδικές ψυχές…

Άλλη μια χρονιά που παγκόσμια , η αδιαφορία των λίγων ωθεί τον απλό λαό να ανακηρύσσει τέτοιες μέρες για να ευαισθητοποιήσει τους γύρω να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν το τι συμβαίνει.

Τον βρήκε η παλιασθένεια λένε…
Κρίμα το παιδάκι λένε…

Τι τους έμελε να πάθουν λένε…

Τους τιμώρησε ο θεός λένε…

Αμαρτίες γονέων λένε… λένε…
και πάντα συνεχίζουν να λένε…


Δυστυχώς το χειρότερο της αμάθειας είναι η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ …..

Ας πούμε λίγα βασικά πράγματα…
Σε μια αναπτυγμένη χώρα , δύο στα τρία παιδιά που προσβάλλονται από την νόσο καταφέρνουν να επιβιώσουν και αυξάνεται το ποσοστό επιβίωσης όταν υπάρχει έγκυρη διάγνωση, ενώ στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Θα πείτε εφόσον σώζονται 2/3 γιατί δεν σώζεται και το 1/3 εφόσον δεν είναι σε βαριά κατάσταση και οι γιατροί έχουν στα χέρια τους νέες θεραπευτικές μεθόδους;
Γιατί οι αθώες παιδικές ψυχές συνεχίζουν και χάνονται;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ και ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ και ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!


Έχει «βολευτεί» το εθνικό μας σύστημα υγείας , γιατί την δουλειά που θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να κάνει και να μεριμνήσει την κάνουν διάφοροι ιδιωτικοί φορείς και «φιλανθρωπικού» τύπου φορείς.
ΔΕΝ υπάρχει ειδικό κέντρο, ΔΕΝ υπάρχουν αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, δεν υπάρχουν εργαστήρια και δεν έχουν προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, γιατί εκπαιδευμένο προσωπικό υπάρχει….
Στα αζήτητα όμως….

Και έτσι όσοι έχουν συνείδηση, που είναι λίγοι, εναπομείναντες γιατροί, νοσηλευτές, και γονείς που δίνουν τα πάντα με τα λίγα εφόδια που έχουν ανακηρύσσονται καθημερινοί ΗΡΩΕΣ!

Τα παιδιά αυτά δεν χρειάζονται λύπηση, δεν χρειάζονται ελεημοσύνες και ξέπλυμα χρήματος στις πλάτες τους!

Είναι πραγματικοί μικροί ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, αληθινοί ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ και που θα έπρεπε ήδη να έχουμε διεκδικήσει ειδικό ΔΗΜΟΣΙΟ κέντρο!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO).

Αλλά αυτό δεν φτάνει..

Χρειάζεται ο αγώνας όλων μας για μια νέα κοινωνία με κέντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές.

Για αυτό παλεύει και το Κίνημα Δεν Πληρώνω.