Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

"Μαγειρεύουν" τέρατα για να μας ταΐσουν!

 biftekiΟλλανδοί επιστήμονες, με πρώτη ύλη βλαστοκύτταρα από αγελάδα, κατασκεύασαν λωρίδες μυϊκού ιστού, έτσι σύντομα θα πασχίσουν να βάλουν στα πιάτα μας μπιφτέκια του... σωλήνα. Στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, ο καθηγητής Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστρχτ επισήμανε ότι το «κρέας του σωλήνα», που με την ομάδα του επινόησε και υλοποίησε, μπορεί να επιλύσει πληθώρα προβλημάτων, όπως, παραδείγματος χάρη, την επισιτιστική κρίση! Δεν είπε βέβαια τα τεράστια προβλήματα που θα ... επιφέρει στους ανθρώπους που θα τα φάνε.
Έλεος! Ας πει κάποιος στον κ. Πόστ ότι ο κόσμος πεινάει εξ αιτίας της άνισης κατανομής πλούτου και της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας, που υποβοηθείται απο τις εταιρείες βιοτεχνολογίας. Δεν χρειάζεται να πασχίζουν να κατασκευάζουν βρώσιμες αιτίες ανίατων ασθενειών και θανάτου για να χορτάσουν τους ανθρώπους που καταληστεύονται με κάθε τρόπο απο την ελεύθερη αγορά.
Ας αφήσουν κάτω οι χορτάτοι τη σοδιά των αναπτυσσόμενων χωρών, και εκείνοι δεν θα πεινάνε πια. Ας αφήσουν ήσυχους τους λαούς του κόσμου και δεν θα τρώνε σκουπίδια.  
Αναλυτικότερα, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, υπό τον καθηγητή Ποστ, δημιούργησε εργαστηριακά μικρά κομμάτια μυός με διαστάσεις 2 εκατοστά επί ένα και πλάτος περί το ένα χιλιοστό. Το χρώμα του κρέατος είναι υπόλευκο και σε εμφάνιση μοιάζει με λωρίδες ωμό καλαμάρι. Ομως, αφού αυτά τα κομμάτια αναμειχθούν με αίμα και λίπος, το οποίο δημιουργείται με παρόμοιο τρόπο, οι ειδικοί –που αυτή τη φορά δεν θα είναι επιστήμονες αλλά μάγειροι– θα μπορούν να προσφέρουν το πρώτο «μπιφτέκι του σωλήνα».
Είναι πολλοί οι επιστήμονες που υποστηρίζουν πως η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου πληθυσμού.
Κι αν είναι η κλιματική αλλαγή, η λειψυδρία και η αστυφιλία που καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την παραγωγή τροφίμων, τη δυσκολία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να επιλύσει το χάμπουργκερ του σωλήνα... αλλάο σεβασμός στον άνθρωπο και τη Φύση.
Υπάρχει και συνέχεια... Ο καθηγητής Ποστ λέει πως "πρέπει να γίνει περισσότερη εργασία προκειμένου να ανιχνευθούν τα συστατικά που προσδίδουν γεύση στο κρέας, να αναλυθεί η σύσταση του «κρέατος του σωλήνα» και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι δυνατόν να μεταβληθεί έτσι ώστε να γίνει πιο εύγευστο".
Ποιός κάθεται τώρα να ασχολείται με δύσοσμα κοπάδια αμνοεριφίων και βοοειδών... όταν καθαρά και νοικοκυρεμένα μπορούμε να δημιουργήσουμε αλλόκοτα όντα προς βρώση σε σωλήνες εργαστηρίων;
Σηκώσατε μανίκια Δόκτορες για να "βοηθήσετε" τον κόσμο, μα... να φοβάστε τη Νέμεση.

πηγη