Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλητηριάσεις σκύλων σε περιοχές της Ηλείας

Δηλητηριάσεις σκύλων μεταξύ των οποίων είναι και κυνηγόσκυλα σημαντικής αξίας, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ηλείας.

Δύο από τα περιστατικά που αφορούν κυνηγόσκυλα σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές... Γιαννιτσοχωρίου και Αρτέμιδας , όπου έκπληκτοι οι κάτοχοί τους βρήκαν νεκρά τα τετράποδα , από τη χρήση ισχυρών γεωργικών φαρμάκων.


Στη μία περίπτωση μάλιστα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η δηλητηρίαση του κυνηγόσκυλου έχει να κάνει με σκόπιμη ενέργεια , από άτομα που ήθελαν να θανατώσουν το άτυχο ζώο που ξεψύχησε έπειτα από φρικτούς πόνους…


Στην άλλη περίπτωση , όπως έγινε αντιληπτό από το κάτοχό του, μάλλον ο ασυνείδητος έβαλε τα δηλητήριο προκειμένου να εξοντώσει επιβλαβή, των οποίων ο αριθμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο νομό.


Όπως και να έχουν τα πράγματα ωστόσο , πρόκειται για απαράδεκτες πράξεις , οι οποίες συμβαίνουν ανά τακτά διαστήματα στην Ηλεία , για λόγους εκδίκησης ή από αδικαιολόγητη αμέλεια, οδηγώντας στην απόγνωση και την απογοήτευση τους ιδιοκτήτες των κυνηγόσκυλων που εκτός από τη σημαντική οικονομική τιμολόγηση , έχουν και συναισθηματική αξία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Στην Αγία Μαρίνα


Δηλητηρίαση δύο σκύλων, σημειώθηκε εξάλλου πριν από λίγες ημέρες και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Πύργου, από ασυνείδητους που επέλεξαν αυτό τον τρόπο προκειμένου να «απαλλαγούν» από τα αδέσποτα ζώα.


Όπως καταγγέλθηκε στο Φιλοζωϊκό Σύλλογο της περιοχής , τα σκυλιά τα τάιζαν μετά την εμφάνισή τους οι περίοικοι και ξαφνικά βρέθηκαν θανατωμένα από τη χρήση δηλητηρίων…


Πηγή: kinigetikanea