Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΥΚΑΡΠΙΑ: Κινητοποιήσεις για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Στάση εργασίας την Πέμπτη 7:00-10:00

Κινητοποιήσεις για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Ευκαρπίας θα ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι στον Σύνδεσμο ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να προασπίσουν τη συνέχιση του έργου που έχει διακοπεί και να αναδείξουν τη σημασία του για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από...
τις 7 ως τις 10 το πρωί σε όλους τους χώρους του συνδέσμου και κατά τη διάρκεια της στάσης δεν θα γίνεται μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αλλά και για μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου σε περίπτωση ακύρωσης του έργου, για τη ζημία που θα υποστούν ο Σύνδεσμος και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Συνδέσμου στη Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση Εφαρμογής του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Με την επιστολή αυτή οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής για την υλοποίηση του έργου και τη μεσολάβησή της προς τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή της εισαγγελικής εντολής περί τήρησης της νομιμότητας στον χώρο κατασκευής του ΣΜΑ που έχει αποκλειστεί από κατοίκους.