Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δράμα: Πέθανε αλυσοδεμένος από την πείνα

Δύο ζώα «ξεχασμένα» σε εργοστάσιο επίπλων

Οι εθελοντές μέλη του συλλόγου «Φίλοι των ζώων Δράμας» ήρθαν χθες αντιμέτωποι με ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος σκύλων. Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν η...
πτωχευμένη πλέον επιχείρηση επίπλων ΕΜΚΑ στον δρόμο Δράμας – Καβάλας κάποιοι «ξέχασαν» τα δύο αλυσοδεμένα σκυλιά που είχαν καθηλώσει εκεί.
Οι φιλόζωοι εθελοντές βρήκαν το ένα σκυλί νεκρό, σκελετωμένο και ακόμα δεμένο με την χοντρή αλυσίδα του. Μακριά από το πτώμα του σκύλου ήταν ένα γαλάζιο μπολάκι που είχε μέσα κάτι σαν γάλα, όμως το αλυσοδεμένο ζώο δεν έφτανε ούτε αυτό το δοχείο.
Πιο κει ένας κουβάς με μαύρο νερό μέσα στο οποίο υπήρχε νεκρός και ένας βάτραχος. Αριστερά από το ζώο ένα άθλιο σκυλόσπιτο. Ούτε και σε αυτό έφτανε να μπει μέσα.
Το δεύτερο «ξεχασμένο» ζώο της επιχείρησης εντοπίστηκε ζωντανό δεμένο πίσω από κάτι παλέτες.
Οι εθελοντές εξηγούν: «Πηδήξαμε την ψηλή περίφραξη “παρανόμως” ! Πλησιάσαμε τον νηστικό αδυνατισμένο δεμένο σκύλο, που δεν είχε στάλα νερό και φαγητό... του δώσαμε να φάει, να πιει.

Φύγαμε αφήνοντας πίσω μας το πτώμα του άτυχου Χάσκυ και τον λυκοσκυλάκο τον ζωντανό για λίγο ακόμη δυστυχώς στην μοναξιά του.
Καλέσαμε την Δημοτική Αστυνομία Δράμας όμως κανείς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου και καταγγείλαμε το περιστατικό.

“Για το εργοστάσιο είναι υπεύθυνη πια η δικηγόρος, που έχει ορίσει το κράτος μετά από την πτώχευση του εργοστασίου” μας ενημέρωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας. Το όνομα της μπορούμε να το μάθουμε μονό από Δευτέρα όταν ανοίξουν τα δικαστήρια ...
Ο σκύλος που απέμεινε πρέπει επειγόντως την Δευτέρα να φύγει από τον εγκαταλειμμένο χώρο και μόνο η δικηγόρος μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του εργοστασίου».
Ποιος όμως ήταν εκείνος που καταδίκασε σε θάνατο το ένα ζώο και σε μαρτυρικό βίο αυτό που εντοπίστηκε ζωντανό;
Ποιος έφυγε από το εργοστάσιο γνωρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν αλυσοδεμένα από τους ανθρώπους δυο σκυλιά και δεν νοιάστηκε;
Ποιος θα τιμωρηθεί γι’ αυτό το έγκλημα;

zoosos.gr