Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Σκότωσε το σκυλί μπροστά στα παιδιά επειδή μπήκε στο χωράφι του


Μπροστά στα μάτια των παιδιών ένας άνδρας, ο Φώτης Β., κάτοικος της Δάφνης Ναυπακτίας πυροβόλησε το πρωί της 24ης Νοεμβρίου ένα σκυλί, επειδή μπήκε στο χωράφι του. Η εγκληματική αυτή πράξη έγινε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και η...
κόρη της Κωνσταντίνας Σπ.
Το παιδί έτρεξε πανικόβλητο και σοκαρισμένο στο σπίτι του και ενημέρωσε τη μητέρα του, η οποία πήγε στο σημείο και είδε το ζώο να κείτεται κάτω αιμόφυρτο. Η γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της μετέφεραν το σκυλί στο αυτοκίνητο τους και τηλεφώνησαν σε κτηνίατρο της περιοχής, αλλά πριν φτάσουν εκεί το ζώο πέθανε.
Όταν ρώτησαν τον δράστη γιατί το έκανε αυτό, τους είπε πως προ ημερών τα σκυλιά είχαν μπει στο χωράφι του και του έφαγαν δύο πρόβατα και τώρα που βρήκε αυτό μπροστά του, αποφάσισε να το σκοτώσει.
Για το έγκλημα η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε την Παναγιώτα Παγκράτη, μέλος της Εθελοντικής Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου και σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα κατατεθεί εις βάρος του δράστη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου για την υπόθεση της ζωοκτονίας.
Μπορεί τα περιθώρια για τη δίωξη του εγκληματία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας να έχουν εκπνεύσει, όμως θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ορισμού τακτικής δικάσιμου.
Η αυτόπτης μάρτυρας, που γνωστοποίησε το έγκλημα μέσω facebook συντετριμμένη από την κτηνώδη συμπεριφορά του ανθρώπου γράφει: «ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ... ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΕΤΣΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ... ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...».
Δυστυχώς κανείς δεν είχε τη ψυχραιμία να σκεφτεί και να τραβήξει φωτογραφίες από το θανάσιμα τραυματισμένο ζώο. Όμως η μάρτυρας είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε ο δράστης να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί γι' αυτό το έγκλημα.

 zoosos.gr