Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σκοτώνουν τους γλάρους για τα φτερά τους

Σε μήνυση για Λαθροθηρία κατά ενός Ηρακλειώτη ψαρά, που αλίευσε με πετονιά και δόλωμα ψωμί έναν πεινασμένο γλάρο και έφυγε με ένα μηχανάκι από το λιμάνι,θα προχωρήσει το Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Κρήτης, ύστερα από τη καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα, που ήταν στην περιοχή, και συγκράτησε τα στοιχεία του δίκυκλου του δράστη.


Τα φτερά τα χρησιμοποιούν οι ψαράδες σε ένα αλιευτικό εργαλείο που ονομάζεται Τσαπαρί.

Με ανακοίνωση, η υπεύθυνη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Κρήτης, κυρία  Γεωργία Στεφανάκη, έκανε γνωστό ότι πέρα από την μήνυση κατά του δράστη, οι αλιείς, αντί να... σκοτώνουν τους γλάρους για τα φτερά τους, μπορούν να έρχονται σε επαφή με το Ε.Κ.Π.Α.Ζ και να παίρνουν από εκεί τα φτερά «αναίμακτα» προκειμένου να τερματιστεί αυτή τη νοσηρή εξόντωση των πτηνών.

«Το ΕΚΠΑΖ ύστερα από τη καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα μηνύει τον Ηρακλειώτη ψαρά που αλίευσε με πετονιά και δόλωμα ψωμί έναν πεινασμένο γλάρο και έφυγε με μηχανάκι από το λιμάνι πριν δύο ημέρες . Ευτυχώς για καλή μας τύχη συγκρατήθηκαν τα στοιχεία του δίκυκλου και αύριο θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το όνομα του δράστη . Οι υπάνθρωποι ύστερα από έρευνα
που πραγματοποιήσαμε στη περιοχή

Σκοτώνουν το σύμβολο της ελευθερίας το γλάρο για να πάρουν 3-4 Φτερά από τη κάθε φτερούγα του ώστε να κατασκευάσουν στη συνέχεια ένα ψαρευτικό εργαλείο που ονομάζεται Τσαπαρί με το οποίο αλιεύουν σκουμπριά και κολιούς!! Η τεχνική μάλιστα είναι δημοφιλής και το εργαλείο πωλείται πανάκριβα…

Το ΕΚΠΑΖ πέρα από τη μήνυση για Λαθροθηρία η οποία θα κατατεθεί τη Τετάρτη για την απόδοση ευθυνών αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου , προσκαλεί τους αλιείς που επιθυμούν φτεράκια γλάρου για το εξειδικευμένο εργαλείο τους και προκειμένου να ανακόψουμε αυτή τη νοσηρή εξόντωση των πτηνών μας να έρχονται σε επαφή με το Ε.Κ.Π.Α.Ζ να τους προμηθεύουμε εμείς αναίμακτα από τα χιλιάδες φτεράκια που υπάρχουν στη συλλογή του Κέντρου μας στη Αίγινα. Τηλέφωνο επικοινωνίας Γ.Στεφανάκη 6937080703» 

astegosdiavatis