Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ουαλία: Σπίτι κατασκευασμένο από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά

 
Ο Ουαλός Simon Dale αποφάσισε να κατασκευάσει το σπίτι του για τον ίδιο και την οικογένειά του μέσα σε ένα λόφο. Χρειάστηκε 4 μήνες δουλειάς και ξόδεψε συνολικά μονάχα 3.400 ευρώ. Βέβαια δε το κατασκεύασε τελείως μόνος του αλλά τον βοήθησαν κάποιοι φίλοι του καθώς και ο πεθερός του.


 Τα θεμέλια και οι τοίχοι κατασκευάστηκαν από πέτρα και λάσπη ενώ ο σκελετός φτιάχτηκε με κορμούς βελανιδιάς οι οποίοι πάρθηκαν από τα γύρω δάση.
Δέματα από άχυρο χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τοίχων, του δαπέδου, της σκεπής καθώς και για τη μόνωση.
 Ένα σφυρί, μία σμίλη και...
ένα αλυσοπρίονο, ήταν τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή. Στο σπίτι υπάρχει ένα ψυγείο το οποίο ψύχεται χάρη στον αέρα που έρχεται από το υπέδαφος. Οι κάτοικοι του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό από μια κοντινή πηγή. Ηλιακά πάνελ τοποθετήθηκαν ώστε παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού. Ακόμη το φως της ημέρας διεισδύει μέσω του φεγγίτη στην οροφή του σπιτιού. Έτσι, ο Simon Dale κατάφερε με ελάχιστα έξοδα να έχει ένα πραγματικά οικολογικό σπίτι όπου εκτός από το πάρα πολύ χαμηλό κόστος δε μολύνει και το περιβάλλον. schizas.com