Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο ποταμός των νεκρών χοίρων

Χιλιάδες ψόφια γουρούνια επιπλέουν σε ποταμό της Σανγκάης. Τι εξήγηση δίνουν οι αρχές
Ο αριθμός των νεκρών χοίρων που επιπλέουν στον ποταμό...
Χουανγκπού, ο οποίος διαρρέει την Σανγκάη, διπλασιάστηκε μέσα σε δύο ημέρες φτάνοντας τους 6.000, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.
Συνολικά 5.916 νεκρά ζώα, ορισμένα από αυτά με βάρος πολλών δεκάδων κιλών, περισυνελέγησαν από τον ποταμό, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης αργά το βράδυ της Τρίτης.
Τα ύδατα του ποταμού Χουανγκπού χρησιμοποιούνται για την παροχή του 22% του πόσιμου νερού στους 23 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης.
Τα νεκρά ζώα είναι πιθανόν να πετάχτηκαν στο ποτάμι από κτηνοτρόφους της νομαρχίας Ζιανσίνγκ (επαρχία Ζετσιάνγκ), πιστεύουν οι αρχές της Σανγκάης, χωρίς όμως να μπορούν να διευκρινίσουν από ποια ασθένεια πέθαναν τα ζώα.
"Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα τα ζώα να προέρχονται από το Ζιασίνγκ, όμως δεν είμαστε σίγουροι", δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής. "Δεν γνωρίζουμε πού εκτρέφονταν, συνεπώς θα μπορούσαν να προέρχονται από κάπου αλλού", πρόσθεσε.
Οι αρχές της Σανγκάης ελέγχουν συνεχώς την ποιότητα των υδάτων του ποταμού και όπως ανακοίνωσαν δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη μόλυνσης.
Ο ποταμός Χουανγκπού είναι παγκοσμίως γνωστός αφού κυλά κατά μήκος του Μπουντ, της λεωφόρου της Σανγκάης όπου βρίσκονται εξαιρετικά αποικιακού ρυθμού κτίρια του 1930. Πάνω στο ποτάμι βρίσκεται επίσης και η συνοικία Πουντόνγκ, γνωστή για τους ουρανοξύστες της, σύμβολα της οικονομικής άνθησης της Κίνας.

(Πηγή: ΑΠΕ)