Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΙΝΑ: 19 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΦΗΚΩΝ

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τσιμπήματα σφηκών στην επαρχία Σχαανξί της κεντρικής Κίνας κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, επιθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και το μεγαλύτερο είδος... σφήκας στον πλανήτη η Vespa mandarinia.


Συνολικά 583 άνθρωποι έχουν τσιμπηθεί από σφήκες από τις αρχές Ιουλίου στην περιοχή, ενώ 70 εξ αυτών νοσηλεύονται ακόμα σε νοσοκομεία.

«Όσο τρέχεις, τόσο θέλουν να σε κυνηγήσουν» δήλωσε στο CNN ένας από τους επιζώντες των επιθέσεων, του οποίου τα νεφρά είχαν υποστεί σοβαρότατη ζημιά από τα δηλητηριώδη κεντριά. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, τα ούρα του είχαν χρώμα που θύμιζε ξύδι.

Σχεδόν 60 μαθητές και καθηγητές τραυματίστηκαν από επίθεση σφηκών στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Σχαανξί, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ακόμα 30 άτομα, μεταξύ των οποίων 23 μαθητές δημοτικού σχολείου, τραυματίστηκαν σε άλλη επίθεση εντός του Σεπτεμβρίου. Ο δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές να κρυφτούν κάτω από τα θρανία ενώ προσπάθησε να διώξει τα έντομα, έως ότου πέσει αναίσθητος στο πάτωμα από τα τσιμπήματα.

www.ellinikigeorgia.gr