οσμή του, με την κατάσταση να καθίσταται ειδικά τις τελευταίες μέρες ανυπόφορη, κατά την έκφραση τους.
Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στην κοινότητα της Ίνειας, όπου κοινοτική αρχή και κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το νερό που διοχετεύεται στο υδρευτικό δίκτυο της κοινότητας δεν είναι ουσιαστικά πόσιμο: "Ούτε να το πιει ο οποιοσδήποτε μπορεί, ούτε και να το μυριστεί", καταγγέλλουν χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος, δήλωσε στον «Φ» ότι η οσμή του νερού που διοχετεύεται από το φράγμα της Κανναβιού στις κοινότητες είναι τόσο έντονη και απωθητική που ουδείς μπορεί να πιει από αυτό.
"Στις συνεχείς παραστάσεις μας", είπε, "οι αρμόδιοι του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων απαντούν ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό, ότι οφείλεται σε λιμνάζοντα ύδατα, σε αλλαγές του καιρού και στο ότι έτσι, δήθεν, είναι το νερό των φραγμάτων. Πρόκειται για δικαιολογίες χωρίς καμιά βάση. Ποτέ το νερό δεν είχε τόσο άσχημη οσμή ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι να αναγκάζονται σε τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες να αγοράζουν νερό για να πίνουν.
Θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουν το θέμα της καταλληλότητας των φίλτρων στο υδρευτικό δίκτυο, αφού στις περιπτώσεις όπου ιδιώτες διατηρούν στις εγκαταστάσεις τους φίλτρα νερού, το πρόβλημα δεν εμφανίζεται".
Το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις, αφού μεγάλος αριθμός κοινοτήτων στην περιοχή της Λαόνας και του Ακάμα αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, ενώ η ποιότητα νερού έχει επηρεασθεί όπως καταγγέλλεται και σε τμήματα των Δήμων Πάφου και Πέγειας.
prasini-aspida