Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ελέφαντας 50 χρόνια σκλάβος δακρύζει τη στιγμή της απελευθέρωσης [video + ΦΩΤΟ]




Ζούσε περισσότερα από 50 χρόνια κακοποιημένος και αλυσοδεμένος

Ήταν δεμένος με αλυσίδες επί πενήντα χρόνια. Το ζώο υπέφερε και μόλις τα δεσμά του έσπασαν -κυριολεκτικά- δάκρυσε από χαρά και ανακούφιση!


Μια φιλανθρωπική οργάνωση παρενέβη και απελευθέρωσε τον Ρατζού, ο οποίος κρατούταν φυλακισμένος από τον ιδιοκτήτη του σε ένα μικρό χωριό στην Ινδία. Ο άτυχος ελέφαντας είχε...

ξυλοκοπηθεί, είχε βασανιστεί και είχε κακοποιηθεί αμέτρητες φορές, όπως διαπιστώθηκε. Τα δεσμά του, του είχαν προκαλέσει μεγάλες πληγές. Μόλις η ομάδα Wildlife SOS έφτασε στο μέρος όπου κρατούταν ο Ρατζού και -μετά από μια μεταμεσονύχτιας επιχείρηση- κατάφερε να κόψει τις αλυσίδες, τα μέλη της έμειναν άφωνα. Είδαν τον 5,5 τόνων ελέφαντα να κλαίει. Η επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Pooja Binepal περιέγραψε την αποστολή ως εξαιρετικά συναισθηματική.


Πενήντα χρόνια βασανιστηρίων ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά για να νιώσει ανακούφιση, καθώς ο ιδιοκτήτης του τον είχε ως ατραξιόν για να βγάζει μερικά χρήματα. Η οργάνωση, με έδρας το Βόρειο Λονδίνο, έμαθε για την περιπέτεια του Ρατζού. Οι άνθρωποι της ακούγοντας την ιστορία κατάλαβαν ότι αν δεν έκαναν κάτι ο ελέφαντας θα πέθαινε δεμένος. Κάθε μέρα το ζώο αναγκαζόταν να κάνει κόλπα με τον κορμό του, με αλυσίδες όμως, για να κερδίσει μερικά νομίσματα και το αφεντικό του να τον ταΐζει… πλαστικά και χαρτί! Έτσι, μια ομάδα δέκα κτηνιάτρων και ειδικών της άγριας φύσης, μαζί με 20 υπαλλήλους του δασαρχείου και έξι αστυνομικούς ανέλαβαν και έσωσαν τον αξιαγάπητο ελέφαντα, στην περιοχή Ούταρ Πράντες της Ινδίας.


«O Ρατζού πέρασε 50 χρόνια θλιβερής ύπαρξης αλυσοδεμένος επί 24ώρου. Μια πράξη ανυπόφορης σκληρότητας», τόνισε μέλος της ομάδας μετά μιλώντας στη Daily Mail και συμπλήρωσε: «Μέχρι να παρέμβουμε, δεν γνώριζε πως είναι να περπατάς χωρίς δεσμά. Είναι πραγματικά θλιβερό. Σήμερα όμως γνωρίζει την ελευθερία και θα βιώσει το συναίσθημα της ευγένειας και πώς είναι να μην υποφέρει άλλο πια».






















newsbeast.gr