Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ρόδος: Αποκεφάλισαν ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

dama 23-12-2013Στις 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Κατταβιάς στο νησί της Ρόδου ένας κάτοικος εντόπισε ένα ελάφι αποκεφαλισμένο και ενημέρωσε...

τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ο Πλατωνι-κός έρωτας της Ρόδου».
Η Δήμητρα - Μαρίλια Φούρλα μέλος της ομάδας, που δραστηριοποιείται στο νησί για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προστασία των ελαφιών, που είναι μοναδικά στο είδος τους, δημοσίευσε αυτή την φρικιαστική είδηση στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» καθώς εκεί αρθρογραφεί.
Μέλος της εθελοντικής ομάδας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν κόψει το κεφάλι του ελαφιού με μαχαίρι, ενώ ήταν και ανοιχτή η κοιλιά του αφού προφανώς άλλα άγρια ζώα ή σκυλιά άρχισαν να τρώνε το πτώμα.
Εκείνος που σκότωσε το ελάφι Πλατόνι (Dama dama) – που είναι μοναδικό είδος και προστατεύεται από τον νόμο – το δολοφόνησε προφανώς για να κρατήσει το κεφάλι του ως τρόπαιο! Δεν το σκότωσε καν για να φάει το κρέας του ή δεν πρόλαβε να το κομματιάσει.
Ήθελε σίγουρα όμως το κεφάλι αυτού του πλάσματος για να στολίσει το σπιτικό του, για να δείχνει το ταριχευμένο, το βαλσαμωμένο κρανίο και να αποδεικνύει στους όμοιους του την ανδρεία και το κατόρθωμα του...
Από τη Δασική Υπηρεσία της περιοχής μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ζητήθηκαν τα στοιχεία – δηλαδή οι φωτογραφίες – ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία, από την υπεύθυνη θήρας η οποία θα σταλεί στον εισαγγελέα.