Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αυστραλία: Διαδήλωσαν κατά της θανάτωσης των καρχαριών

Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Πέρθ και την Μελβούρνη της Αυστραλίας διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της πολιτείας να... θανατώνει κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας σκοπεύει να τοποθετήσει αγκίστρια με δολώματα στις δημοφιλείς παραλίες του Περθ, έπειτα και από τις τρεις θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών που σημειώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια.

«Χωρίς τους καρχαρίες η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον καθώς διαταράσσεται το οικοσύστημα στο οποίο κάθε ζωντανός οργανισμός έχει ουσιαστικό ρόλο» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το BBC.

Στη διαδήλωση στη Μελβούρνη, ένας από τους διαδηλωτές  δήλωσε ότι στην εποχή μας δεν επιτρέπεται να  επιτιθέμεθα στην άγρια φύση από εκδίκηση. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιστήμη για να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα πλάσματα και όχι να τα σφαγιάζουμε» τόνισε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας σκοπεύει μεταξύ άλλων να τοποθετήσει  72 δολωμένα αγκίστρια  κατά μήκος των παραλιών μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί συμβόλαια με επαγγελματίες ψαράδες που θα περιπολούν ανοιχτά των παραλιών.

Σύμφωνα  με το μέτρο κάθε καρχαρίας μεγαλύτερος των τριών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και του μεγάλου λευκού, θα θανατώνεται αμέσως μόλις εντοπίζεται.

Το μέτρο αποφασίσθηκε έπειτα από το θάνατο ενός  σέρφερ, πατέρα δύο παιδιών, το Νοέμβριο.



naftemporiki.gr