Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Νέα Σμύρνη: Απαγόρευσαν σε ταβέρνα την είσοδο σε σκύλο – συνοδό τυφλής !


Στην Κρύσταλ την εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη δεν επέτρεψαν χθες οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας στη Νέα Σμύρνη να μπει στο μαγαζί τους.

Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προφανώς δεν γνωρίζουν αλλά οφείλουν να μάθουν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ...ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».

Oι υπεύθυνοι της ταβέρνας αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου - οδηγού στο εστιατόριο προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, γι’ αυτό και εκείνη αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.

Η Κρύσταλ είναι ένα Λαμπραντόρ που προσφέρθηκε στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» από το εκτροφείο MC of Palmhill.

 
zoosos