Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

"Σώστε τη Γαύδο" ... από τους κυνηγούς πετρελαίου!

Σε εξέλιξη διαδικτυακή κινητοποίηση για τη συλλογή υπογραφών - Κάτοικοι και φίλοι του νησιού αρνούνται να "θυσιάσουν" τη Γαύδο στο... βωμό του κέρδους από την εξόρυξη κοιτασμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή.

Κινητοποιούνται και διαδικτυακά οι κάτοικοι της Γαύδου κόντρα στα σχέδια ... εξ Αθηνών για τον τόπο τους, σε ότι έχει να κάνει με τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου και την εξόρυξή τους ... με κάθε κόστος!

Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών στήριξης του αιτήματος να μην ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε ζώνη σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως... είναι η Κρήτη.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την κυβέρνηση της Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, στηρίζεται από ανάλογα επιχειρήματα. Εμείς, οι κάτοικοι της Γαύδου, τα θεωρούμε λανθασμένα και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την καταστροφή του τρόπου της ζωής μας" - αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επίσης υπογραμμίζεται το τεράστιο κόστος ενός ατυχήματος που θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Παράλληλα τονίζεται ότι "η Γαύδος είναι η τελευταία γωνιά καταπράσινου παράδεισου στην Ευρώπη. Εδώ, η φύση δεν έχει αλλάξει ανεπανόρθωτα υπό την επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας. Στο νησί μας έρχονται να ξεκουραστούν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, και το να μετατραπεί ένα τέτοιο μέρος σε βιομηχανική ζώνη, για λόγους αμφίβολων οικονομικών συμφερόντων, αποτελεί μη-ανθρωπιστική πράξη".